Adblocker active!

You are running an adblocker extension in your browser. If you wish to continue to this website you should disable it for this website and click Continue.

Woningmarktnieuws.


Woningmarktnieuws


 • Meer nieuwbouw opgeleverd in 2019, maar groei lijkt te verdampen in 2020

  Nederland heeft er in 2019 ruim 70.000 nieuwbouwwoningen bijgekregen, 6 procent meer dan vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Het is het hoogste aantal gebouwde nieuwbouwwoningen in tien jaar tijd. Deze trend wordt waarschijnlijk niet voortgezet; naar alle waarschijnlijkheid worden er volgend jaar minder nieuwbouwwoningen opgeleverd door de gevolgen van de stikstofproblematiek.
  lees meer ...


  Aanbod van betaalbare woningen bijna gehalveerd in 2019

  Het aanbod van betaalbare koopwoningen is in 2019 bijna gehalveerd, schrijft Dynamis donderdag. Het makelaarsnetwerk berekende dat het aanbod van betaalbare woningen - woningen van minder dan 250.000 euro - in 2019 is afgenomen van 22.000 naar 13.500 woningen.
  lees meer ...


  Huizenprijzen blijven stijgen - ThePostOnline

  Huizenprijzen blijven stijgenThePostOnlineHuizenprijzen weer sterker gestegenHet Financieele DagbladHuizenprijzen 7% hoger, zo scoort jouw provincieTelegraaf.nlLimburgse huizenprijzen stevig in de lift1Limburg | Nieuws en sport uit LimburgHuizenprijzen Amsterdam minder hard gestegen dan landelijk gemiddeldeParool.nlHele verhaal bekijken via Google Nieuws
  lees meer ...


  ’Hypotheekadviseur verdient mee aan verduurzaming’

  Hypotheekadviseurs kunnen een aardig centje bijverdienen door klanten die willen verduurzamen door te verwijzen naar installatiebedrijven of commerciële tussenhandelaren.
  lees meer ...


  Gemiddelde huizenprijs fors omlaag

  De gemiddelde prijs die Nederlandse huizenkopers in oktober betaalden voor een koopwoning viel in oktober flink lager uit. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.
  lees meer ...


  ABN: stikstofimpasse kan huizenprijzen opdrijven - RTL Z

  ABN: stikstofimpasse kan huizenprijzen opdrijvenRTL Z
  lees meer ...


  Stijging huizenprijzen vlakt af - Telegraaf.nl

  Stijging huizenprijzen vlakt afTelegraaf.nl
  lees meer ...


  Hypotheekrente blijft maar dalen, einde niet in zicht

  Geldverstrekkers blijven maar lagere hypotheekrentes vragen. Een meerderheid van de geldverstrekkers verlaagde de rente opnieuw. En het einde is nog niet in zicht.
  lees meer ...


  DNB-president Knot: Systeemrisico s op de huizenmarkt toegenomen

  De risico's op de huizenmarkt zijn de afgelopen jaren toegenomen door de gestegen prijzen en risicovol gedrag van kopers. Dit vertelde Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), aan journalisten na de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.
  lees meer ...


  NHG grens volgt stijgende huizenprijzen en gaat naar €310.000 in 2020 - Banken.nl

  NHG grens volgt stijgende huizenprijzen en gaat naar €310.000 in 2020Banken.nlNationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogt de kostengrens in 2020 naar €310.000. Dat doet de organisatie op basis van nieuwe kadastrale gegevens over ...
  lees meer ...


  Steeds meer Nederlanders kopen huis in België of Duitsland - RTL Nieuws

  Steeds meer Nederlanders kopen huis in België of DuitslandRTL NieuwsAangezien de woningprijzen in Nederland anno 2019 door het dak gaan, raken Duitse en Belgische koophuizen ook bij Nederlanders steeds meer in trek.
  lees meer ...


  WOZ-waarde breekt alle records | Wonen - AD.nl

  WOZ-waarde breekt alle records | WonenAD.nlWOZ-waarde in 2018 naar recordhoogte gestegenNRCWOZ-waarde naar record, hoogste stijging sinds jarenCentraal Bureau voor de StatistiekWOZ-waarde door het dakTelegraaf.nlHele verhaal bekijken via Google Nieuws
  lees meer ...


  Hypotheekrente is al laag en blijft maar dalen

  Kan het nog lager? De hypotheekrente is al het hele jaar aan het dalen en lijkt vooral de afgelopen vijf weken in vrije val te zijn beland. Ook voor de komende tijd worden nog renteverlagingen verwacht.
  lees meer ...


  Beleggers bang voor nieuwe woningen

  De Nederlandse politiek stapelt zo veel eisen op woningbouwprojecten dat beleggers zich afkeren van nieuwbouw. Voor bestaande huurwoningen is echter wel grote belangstelling.
  lees meer ...


  Steeds meer woningen in handen particuliere huisbazen

  Grote particuliere huisbazen winnen terrein op de Nederlandse woningmarkt. De grootste drie hebben ieder huurwoningen met een totale waarde van ruim 1 miljard euro.
  lees meer ...


  Steeds meer koopwoningen komen in de verhuur

  Steeds meer koopwoningen worden door de eigenaren verhuurd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Zo werden in 2017 ongeveer 100.000 voormalige koopwoningen die geen eigendom waren van woningcorporaties, in gebruik genomen voor verhuur.
  lees meer ...


  Huizenprijs op record, maar stijging zwakt af

  In vergelijking met een jaar eerder zijn bestaande koopwoningen in mei 7,2% duurder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster. De stijging was daarmee iets minder groot dan de voorgaande maanden.
  lees meer ...


  Overal in Nederland zijn huizen nu duurder dan voor de crisis - NOS

  Overal in Nederland zijn huizen nu duurder dan voor de crisisNOSVoor het eerst zijn de huizenprijzen in alle regio's in Nederland nu boven het niveau van voor de crisis gestegen. Dat meldt onderzoeksbureau Calcasa op basis ...
  lees meer ...


  ’Kleine beleggers kopen duizenden woningen op’

  Steeds meer investeerders zien brood in het verhuren van woningen. Ze zetten aangekochte koopwoningen om tot huurhuizen in de vrije sector. In sommige wijken is dat in een jaar tijd zelfs bij 1 op de 10 koopwoningen gebeurd. Vooral starters op de huizenmarkt vissen daardoor achter het net, zo meldt RTL Nieuws op basis van een analyse gebaseerd op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  lees meer ...


  De huizenmarkt stort binnen nu en twee jaar in - Das Kapital

  De huizenmarkt stort binnen nu en twee jaar inDas KapitalKomt die omineuze voorspelling hierboven u bekend voor? Kan kloppen, want dit is een kleine aanpassing op een kop van vorig jaar. Toen stond de ...
  lees meer ...


  Hypotheek zonder NHG wordt sneller goedkoper

  De rente op een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) daalt een stuk sneller dan die met NHG. Door de stijgende huizenprijzen wordt de concurrentie groter en de koper van duurdere huizen profiteert daarvan.
  lees meer ...


  Vrouw kaapt de woningmarkt - Telegraaf.nl

  Vrouw kaapt de woningmarktTelegraaf.nlDe starter op de woningmarkt is steeds ouder. Het zijn niet langer twintigers, maar dertigers en veertigers. Daarbij zijn het vaker hoogopgeleide vrouwen.
  lees meer ...


  Huizenprijzen dalen in een op de vijf gemeenten - NU.nl

  Huizenprijzen dalen in een op de vijf gemeentenNU.nlWoningprijzen daalden in het vierde kwartaal van 2018 in een op de vijf gemeenten, stelt huizenmarktpeiler Calcasa donderdag in een nieuw kwartaalbericht.
  lees meer ...


  Prijs koophuis piekt: gemiddeld €300.000

  De prijzen voor bestaande koopwoningen zijn in januari iets harder gestegen dan in december. In doorsnee was een koophuis 8,7 procent duurder dan een jaar eerder.
  lees meer ...


  Huis verkopen op het hoogtepunt? Let op rente en aanbod - RTL Z

  Huis verkopen op het hoogtepunt? Let op rente en aanbodRTL ZHet hoogtepunt van de huizenprijzen komt in zicht. Woningbezitters met een verhuiswens kunnen door goed te timen nu nog de hoofdprijs voor hun huis krijgen.
  lees meer ...


  Huizenprijzen rijzen de pan uit: alleen de rijken kunnen nog een Amsterdamse woning betalen - De Dagelijkse Standaard

  Huizenprijzen rijzen de pan uit: alleen de rijken kunnen nog een Amsterdamse woning betalenDe Dagelijkse StandaardDit is volstrekt belachelijk. Het is ongelooflijk, maar Amsterdam heeft de DUURSTE HUIZEN ter wereld. Ja, dat lees je goed: ter WERELD. Dat de Amsterdamse ...
  lees meer ...


  Grootste groei van aantal nieuwbouwwoningen sinds 2009

  In 2018 zijn er 66.000 nieuwbouwwoningen gebouwd, een groei van bijna vijf procent ten opzichte van 2017. Dit meldt hetCentraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van nieuwe cijfers. Sinds 2009 zijn er niet zoveel nieuwbouwwoningen bijgekomen.
  lees meer ...


  Prijs nieuwbouwwoningen stijgt met 17 procent

  De prijs van een gemiddelde koopwoning is in het derde kwartaal van 2018 gestegen met 10,2 procent,?blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.
  lees meer ...


  Makelaarsvereniging NVM: groei huizenprijzen en gekte op de woningmarkt nemen wat af - Volkskrant

  Makelaarsvereniging NVM: groei huizenprijzen en gekte op de woningmarkt nemen wat afVolkskrantDe NVM presenteerde donderdag haar cijfers over de huizenmarkt van de laatste drie maanden van vorig jaar. In het komend jaar zal de gemiddelde ...
  lees meer ...


  Duitsland weer populair bij Nederlandse huizenkopers - RTV Oost

  Duitsland weer populair bij Nederlandse huizenkopersRTV OostDoor de vastgelopen huizenmarkt en de torenhoge prijzen stijgt de vraag naar huizen in Duitsland weer voor het eerst in tien jaar.
  lees meer ...


  Een op de tien woningen staat al langer dan drie jaar te koop

  Een op de tien huizen staat al langer dan drie jaar te koop. Hoewel dat een halvering in vergelijking met 2015 is, staan nog altijd veel meer huizen langdurig te koop dan voor de crisis.
  lees meer ...


  Rabobank: stijging huizenprijzen vlakt wat af in 2019 - Banken.nl

  Rabobank: stijging huizenprijzen vlakt wat af in 2019Banken.nlWaar vorig kwartaal de verwachte stijging van de huizenprijzen naar boven moest worden bijgesteld, lijkt daar volgend jaar een kleine rem op te komen.
  lees meer ...


  Aflossingsvrije en spaarhypotheek fors duurder

  Veel banken rekenen forse opslagen als je je aflossingsvrije of spaarhypotheek wil verlengen. Dat kan oplopen tot bijna een procent meer.
  lees meer ...


  NVB: Kwart klanten onbekend met aflossing bij aflossingsvrije hypotheek

  Een kwart van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek weet nog niet hoe die lening moet worden afgelost. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) onder 1.050 Nederlanders met een dergelijke hypotheek.
  lees meer ...


  Onderzoek: Nieuwsmedia spelen rol in prijzen Nederlandse woningmarkt

  De Nederlandse woningmarkt is krapper dan ooit, en de prijzen stijgen ieder kwartaal. Speelt de mediaberichtgeving een rol in de ontwikkeling van huizenprijzen? Ja, blijkt uit onderzoek van RaboResearch.
  lees meer ...


  ’Huizenprijzen minder hard omhoog’

  De huizenprijzen in Nederland zullen volgend jaar gemiddeld minder hard stijgen. Economen van de Rabobank voorspellen in een nieuw rapport over de woningmarkt een stijging van circa 6 procent.
  lees meer ...


  Het kabinet rekt de leennormen voor huizenkopers op, en dat is onverstandig

  Het kabinet rekt de leennormen voor huizenkopers op, en dat is onverstandigVolkskrantIn een krappe woningmarkt als de Nederlandse wordt de huizenprijs bijna volledig bepaald door de hoeveelheid geld die huizenkopers kunnen lenen. Dat betekent onder meer dat de versoepeling van de leenregels onmiddellijk leidt tot een verhoging van...
  lees meer ...


  Stijging huurprijzen Rotterdam en Eindhoven overtreft Amsterdam

  De vrije huurprijzen in Rotterdam en ook in Eindhoven gaan de laatste twee kwartalen harder omhoog dan die in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Volgens cijfers van verhuurplatform Pararius.nl liet Rotterdam van de vijf grote steden afgelopen kwartaal de sterkste groei zien, met een plus op jaarbasis van 14,3 procent.
  lees meer ...


  Premie hypotheekgarantie gaat omlaag

  De premie die moet worden betaald voor het afsluiten van een hypotheek met de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat omlaag. Huizenkopers die een hypotheek met NHG aanvragen, betalen daardoor volgend jaar 0,9 procent over de hoogte van hun hypotheek in plaats van de huidige 1 procent.
  lees meer ...


  Hypotheekpaniek in herfstvakantie

  Tienduizenden huizenbezitters zijn de afgelopen weken naar hun hypotheekadviseur gestapt om de huidige lage rente vast te zetten. Ze zijn bang dat de hypotheekrente, die de afgelopen weken weer licht omhoog kroop, nog verder zal stijgen.
  lees meer ...


  Overbieden op huizen heel normaal

  De gekte op de huizenmarkt drijft kopers tot het uiterste. Bij bijna de helft van alle te koop staande woningen betalen zij meer dan de vraagprijs, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag publiceert.
  lees meer ...


  20 procent minder huizen verkocht dan vorig jaar

  In september zijn 16.449 woningen verkocht, een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral jongeren kopen minder vaak een huis, blijkt uit cijfers van het Kadaster.
  lees meer ...


  Rappe prijstoename huizen niet vol te houden

  Het stevige tempo waarmee de huizenprijzen nu omhoog gaan is niet vol te houden. Volgens economen van ING en Rabobank zwakt de prijsstijging volgend jaar waarschijnlijk af. Toch zullen huizen komende jaren over de gehele linie wel duurder blijven worden.
  lees meer ...


  Prijzen studentenwoningen gaan door het dak

  De eerstejaars die over twee weken naar het hbo of de universiteit gaan, hebben nu al een financiële tegenvaller vanjewelste te slikken. Voor het eerst kost de gemiddelde studentenkamer meer dan 400 euro per maand.
  lees meer ...


  Huizenprijzen beginnen te dalen in wereldsteden: volgt Amsterdam?

  RTL ZHuizenprijzen beginnen te dalen in wereldsteden: volgt Amsterdam?RTL ZDe huizenprijzen in gewilde steden als Londen, Sydney en Beijing dalen. Lichtjes, maar toch. Dat kan gevolgen hebben voor de huizenprijzen elders in de wereld. Ook in Nederland. We kennen de verhalen over de mogelijke oververhitting op de...
  lees meer ...


  Verkoop appartementen daalt het sterkst van alle woningtypen

  Er wisselden in juni bijna 19 procent minder appartementen van eigenaar dan een jaar eerder. Daarmee is de verkoop van appartementen het sterkst gedaald van alle woningtypen.
  lees meer ...


  Amsterdam vraagt hulp VN in bestrijding problemen op woningmarkt

  Amsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen.
  lees meer ...


  Prijs koopwoningen op hoogste niveau ooit

  Koopwoningen waren in mei duurder dan ooit. De huizenprijzen stegen boven de piek van augustus 2008 uit en dat was tot nu toe het hoogste niveau ooit.
  lees meer ...


  Zoveel huis krijg je voor € 300.000 in 13 regio s waar huizenprijzen het ...

  Business InsiderZoveel huis krijg je voor € 300.000 in 13 regio's waar huizenprijzen het ...Business InsiderHet is dringen op de Nederlandse huizenmarkt. Kopers hebben steeds minder keus, want het totale aanbod van woningen daalt, terwijl prijzen op kwartaalbasis met percentages van tegen de 10 procent stijgen. Gemiddeld dan. Uit een recente peiling van...
  lees meer ...


  Huizenprijzen in april bijna 9 procent hoger dan jaar eerder

  NU.nlHuizenprijzen in april bijna 9 procent hoger dan jaar eerderNU.nlSinds juni 2013 laten de huizenprijzen al een stijgende lijn zien. Ten opzichte van het dieptepunt dat toen bereikt werd, is een woning inmiddels gemiddeld 27 procent duurder. Vergeleken met de piek in augustus 2008 is het gemiddelde prijsniveau nog ...Huizenprijs stijgt 9% in april – in 12 maanden werd je huis €1.935 per MAAND ...Business InsiderHuizenprijzen stijgen met bijna 9 procent | Financieel | Telegraaf.nlTelegraaf.nlHuizenprijzen stijgen met bijna 9%Het Financieele DagbladDe Limburger (persbericht)-Assurantie Magazine-Dagblad010 (persbericht)alle 19 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Eerste daling in aantal afgesloten hypotheken in vijf jaar

  Banken en andere financieel dienstverleners verstrekten in het eerste kwartaal minder hypotheken dan een jaar eerder.
  lees meer ...


  Zes op tien huizenverkopers verlaat stad: Haarlem en Almere in trek

  AT5Zes op tien huizenverkopers verlaat stad: Haarlem en Almere in trekAT5De torenhoge huizenprijzen in de stad zorgen er voor dat Amsterdammers nog vaker uit de stad vertrekken. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse vastgoedadviseurs van Colliers International. Zes op de tien Amsterdammers laat de stad achter zich als ...Woningmarkt pas in 2019 in rustiger vaarwaterNHnieuwsalle 2 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Nederland flink meer kwijt aan Europese Unie

  De jaarlijkse EU-korting voor Nederland van 1 miljard euro verdwijnt vanaf 2021 en van de douanerechten mag Den Haag nog maar 10 procent in plaats van nu 20 procent houden.
  lees meer ...


  Verkopen nieuwbouwhuizen ondanks gebrekkig aanbod hard gestegen

  De stijging van het totaal aantal verkochte huizen in het eerste kwartaal is volledig toe te schrijven aan nieuwbouwwoningen. Daarvan wisselden er 45 procent meer van eigenaar, terwijl het aantal verkopen van bestaande woningen met 2 procent afnam.
  lees meer ...


  Huizenprijzen Rotterdam stijgen harder dan in Amsterdam

  QuoteHuizenprijzen Rotterdam stijgen harder dan in AmsterdamQuoteDat de vastgoedmarkt in Rotterdam booming is, vertelden we u al eerder. De populariteit van de Maasstad houdt in 2018 onverminderd aan. De prijzen stegen er het afgelopen kwartaal het hardste van de grote steden. 'De vastgoedmarkt is hier een ...
  lees meer ...


  85.000 mensen bezichtigen woningen op Open Huizen Dag

  Ongeveer 85.000 mensen hebben woningen bezichtigd op de Open Huizen Dag van de makelaarsvereniging NVM. Dat zijn er evenveel als de vorige editie in september, hoewel er nu fors minder huizen te bekijken waren dan toen.
  lees meer ...


  Woningmarkt buiten Randstad ook op hol

  Telegraaf.nlWoningmarkt buiten Randstad ook op holTelegraaf.nlJe moet er als starter snel bij zijn, zeggen ook Walter Huijnen, makelaar in de regio Eindhoven, en zijn Westlandse collega Martijn Borgdorff. In de Lichtstad drijven makelaars de huizenprijzen op, beklaagt Huijnen zich. „Daar zijn starterswoningen al ...en meer raquo;
  lees meer ...


  Ik kocht als 20 er een woning op de verhitte huizenmarkt van Utrecht – zo ...

  Business InsiderIk kocht als 20'er een woning op de verhitte huizenmarkt van Utrecht – zo ...Business InsiderDaar sta je dan als starter op een huizenmarkt die zo'n beetje uit z'n voegen barst. Huizenprijzen stijgen razendsnel, terwijl er minder huizen worden verkocht omdat het woningaanbod steeds krapper wordt. In grote steden als Amsterdam en Utrecht is het ...
  lees meer ...


  Zo maak je bezwaar tegen de WOZ-waarde van je huis

  NPO Radio 1Zo maak je bezwaar tegen de WOZ-waarde van je huisNPO Radio 1Aan het begin van het nieuwe jaar krijgen huiseigenaren weer de WOZ-beschikking in de brievenbus. Die bepaalt de onroerendezaakbelasting en andere gemeentelijke belastingen en heffingen, zoals de rioolheffing en waterschapslasten. Bezwaar maken tegen ...en meer raquo;
  lees meer ...


  Hypotheekrente weer boven 2%

  De hypotheekmarkt keert langzaam weer terug naar iets van een normaal. Voor het eerst in bijna twee jaar ligt het belangrijkste rentetarief, tien jaar vast met Nationale Hypotheekgarantie, gemiddeld weer boven de 2%.
  lees meer ...


  Huizenprijzen bijna 9% omhoog

  Huizenprijzen bijna 9% omhoogHomeFinance.nlNa de verkoopcijfers is ook de ontwikkeling van de huizenprijzen bekendgemaakt door het Kadaster. Terwijl het aantal verkochte woningen daalt, stijgen de prijzen hard door. Afgelopen maand waren de huizen 8,8% duurder dan een jaar eerder. Stijging ...
  lees meer ...


  Hypotheekrente sluipt omhoog

  De lage hypotheekrente heeft zijn langste tijd gehad, zo stellen diverse geldverstrekkers. Wat betekent dit precies en moet je, als je een hypotheek hebt, maatregelen nemen?
  lees meer ...


  Aandeel starters in totaalbedrag hypotheken was niet eerder zo laag

  Van het totale bedrag aan hypotheken dat vorig jaar in Nederland werd afgesloten, kan nog maar 23 procent worden toegeschreven aan starters. Dat percentage was niet eerder zo laag, heeft adviesbureau IG amp;H berekend.
  lees meer ...


  Hoge huizenprijzen vormen risico voor Nationale Hypotheek ...

  NU.nl'Hoge huizenprijzen vormen risico voor Nationale Hypotheek ... - NuNU.nlDoor de hoge huizenprijzen rond veel grote steden kunnen starters daar nauwelijks meer gebruikmaken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), omdat hun huis daarvoor te duur is.VEH: 'Maak NHG-grens per regio verschillend'Vereniging Eigen HuisEigen Huis wil variabele NHG-grens per regioAssurantie Magazine'Nationale Hypotheek Garantie werkt niet meer'BNR Nieuwsradioalle 8 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Nog nooit zoveel woningen in één kwartaal verkocht

  Ruim 66.000 bestaande woningen zijn in het vierde kwartaal van 2017 van eigenaar gewisseld. Dit is het hoogste aantal in een kwartaal ooit.
  lees meer ...


  Huizenprijs steeg bijna 8 procent in 2017: per maand werd je huis ruim 1.500 ...

  Business InsiderHuizenprijs steeg bijna 8 procent in 2017: per maand werd je huis ruim 1.500 ...Business InsiderMede door de extreem lage hypotheekrentes en het herstel van de Nederlandse economie gaat het met de procentuele stijgingen van de huizenprijs steeds harder. Het patroon van de gemiddelde prijzen per maand laat sinds augustus vorig jaar plussen van 5 ...Update: Huizenprijzen bijna 8 procent hoger in 2017Beurs.nlHuizenprijzen bijna 8 procent hoger in 2017DeAandeelhouder.nlNieuw record huizenverkoopAD.nlNU.nlalle 8 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Ook voor doorstromer wordt Randstad te duur

  AD.nlOok voor doorstromer wordt Randstad te duurAD.nlDaarmee is de doorstromer, iemand die van een koopwoning naar een koopwoning gaat, na de starter de tweede groep die in de knel raakt door de gespannen huizenmarkt in met name de grote steden. Door de stijgende huizenprijzen komen doorstromers minder ...'Huizenkoper komt stad niet meer in'Telegraaf.nlalle 2 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Huizenmarkt provincie definitief op stoom

  De huizenmarkt in de provincie draaide afgelopen jaar op volle toeren terwijl die in de Randstad inzakt door een tekort aan koopwoningen.
  lees meer ...


  Huizenbezitter laat geld liggen bij afsluiten nieuwe hypotheek

  Huizenbezitters laten in veel gevallen geld liggen als ze een nieuwe hypotheek afsluiten.
  lees meer ...


  ’Jonge ouders worden van de woningmarkt geduwd’

  De hoge tarieven in de kinderopvang en de matige loonstijging brengen jonge ouders in de problemen bij het kopen van een huis.
  lees meer ...


  Hoe staat de huizenmarkt ervoor? Deze tien grafieken op basis van ...

  Elsevier WeekbladHoe staat de huizenmarkt ervoor? Deze tien grafieken op basis van ...Elsevier Weekblad5. Winst bij verkoop huis in 2017 per provincie: Noord-Holland (Amsterdam) steekt met kop en schouwers boven de rest uit. Winst per provincie middot; Infogram. 6. Winst in Amsterdam per aankoopjaar: Zelfs Amsterdammers die in 'rampjaar' 2008 een huis kochten ...
  lees meer ...


  Huizenprijzen stijgen meest in bijna 16 jaar

  De prijzen van koopwoningen zijn sinds begin 2002 niet meer zo hard opgelopen als in oktober. Gemiddeld werd voor een bestaand koophuis 8,2 procent meer betaald dan een jaar eerder
  lees meer ...


  Aantal door starters afgesloten hypotheken neemt af

  Het aantal verstrekte hypotheken is gestegen, maar starters volgen deze trend niet. Het aantal aanvragen dat deze groep deed, daalde met 7 procent, blijkt maandag uit cijfers vanadviesbureau IG amp;H Consulting amp; Interim.
  lees meer ...


  Rutte III stuwt Nederlandse huizenprijzen

  IEXProfsRutte III stuwt Nederlandse huizenprijzenIEXProfsHogere lonen, meer leencapaciteit én verbeterde betaalbaarheid doen de Nederlandse huizenprijzen volgens ING de komende twe jaar nog meer stijgen. Daarna moeten de eigenaren van de duurste huizen enigszins vrezen.
  lees meer ...


  ’Aflosboete’ voor huizenbezitters komt snel

  Het kabinet zit er nog geen dag, maar aan het afschaffen van de wet-Hillen wordt al volop gewerkt. De maatregel, door critici ook wel de aflosboete voor huizenbezitters genoemd, wordt zeer binnenkort in de ministerraad besproken. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.
  lees meer ...


  Amsterdamse huizenprijzen met 10 procent gestegen

  Parool.nlAmsterdamse huizenprijzen met 10 procent gestegenParool.nlVolgens het CBS stegen de huizenprijzen in de hele provincie sterk. In Amsterdam en de andere drie grote steden lagen de prijzen 10 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2016. Voor het hele land was dat 7,6 procent. Met de transacties was een...Stijging van de huizenprijzen valt lager uitHet Financieele DagbladKoopwoningen ruim 7 procent duurderCentraal Bureau voor de StatistiekRecordaantal huizen verkocht in derde kwartaalBeurs.nlalle 10 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Drukte bij hypotheekverstrekkers door aanstormende nieuwe regels

  In 2018 veranderen de regels voor het verkrijgen van een hypotheek en kunnen veel mensen minder lenen. Hypotheekverstrekkers hebben het daarom extra druk in het laatste kwartaal van dit jaar.
  lees meer ...


  Minder huizen wisselden van eigenaar

  Het aantal woningen dat in september van eigenaar wisselde is bijna 2 procent lager uitgevallen dan dezelfde maand een jaar eerder. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er vorige maand 20.632 huizen zijn verkocht.
  lees meer ...


  Kadaster ziet aantal verkochte woningen met 1,8 procent dalen

  Het Kadaster heeft in september 20.632 verkochten woningen geregistreerd. Dat is een daling van 1,8 procent ten opzichte van september 2016.
  lees meer ...


  Huizenprijzen in Amsterdam dalen, maar hoog blijven ze

  TrouwHuizenprijzen in Amsterdam dalen, maar hoog blijven zeTrouwVoor het eerst in vier jaar dalen de huizenprijzen in Amsterdam, zo blijkt uit gisteren gepresenteerde cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateurs (NVM) over het derde kwartaal van dit jaar. Met 0,5 procent is die daling bescheiden ...Zijn de Amsterdamse huizenprijzen over hun hoogtepunt heen?VolkskrantHuizenprijzen in Amsterdam dalenHet Financieele DagbladDe Amsterdamse huizenprijs daalt voor het eerst in lange tijd – is de gekte ...Business Insideralle 5 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Huizenprijzen 9,7 procent hoger in vergelijking met vorig jaar; vooral ...

  VolkskrantHuizenprijzen 9,7 procent hoger in vergelijking met vorig jaar; vooral ...VolkskrantDe visualisatie brengt de Nederlandse huizenmarkt in het tweede kwartaal van 2017 in beeld, in vergelijking met het tweede kwartaal van voorgaande jaren. Bekijk zelf de historische ontwikkelingen in de regio's door een postcode op te geven, door op de...Huizenprijzen in Den Haag stijgen met achttien procentDen Haag FMNVM: 'Huizenprijzen Amsterdam in jaar tijd met 17% gestegen'AT5 (persbericht)NVM: 'Huizenprijzen Amsterdam in één jaar met 17% gestegen'ThePostOnlineNOS-NRCalle 26 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Alles over de koopwoningmarkt in 17 vragen

  NRCAlles over de koopwoningmarkt in 17 vragenNRCSinds 2013 stijgen de gemiddelde huizenprijzen en het aantal verkochte huizen jaarlijks flink. Maar of dat een goede ontwikkeling is, hangt maar net af van aan wie je dat vraagt. Hoe kan dat? Moeten we vrezen voor een nieuwe zeepbel? In dit vragenstuk...en meer raquo;
  lees meer ...


  Oproer in huizenland

  Huiseigenaren komen in opstand tegen de aflosboete die het kabinet-Rutte III voor ze in petto heeft. Op de Telegraaf-redactie kwamen gisteren meer dan honderd mails binnen van boze en bezorgde woningbezitters.
  lees meer ...


  ABN Amro: de huizenmarkt is over zijn hoogtepunt heen

  RTL ZABN Amro: de huizenmarkt is over zijn hoogtepunt heenRTL ZVoor mensen die al een koophuis hebben, ziet de bank wel een lichtpuntje: de rente blijft langer laag dan in eerste instantie werd aangenomen. De ECB zal volgens de bank begin 2018 weliswaar beginnen met het afbouwen van het opkoopprogramma van...en meer raquo;
  lees meer ...


  Nieuw kabinet snijdt verder in hypotheekrenteaftrek

  RTL NieuwsNieuw kabinet snijdt verder in hypotheekrenteaftrekRTL NieuwsHuizenbezitters worden gecompenseerd via het eigenwoningforfait. Het eigenwoningforfait is een bedrag dat in de belastingaangifte bij het inkomen wordt geteld. Het is een percentage van de WOZ-waarde van je koophuis. RTL Nieuws. Toon reacties...en meer raquo;
  lees meer ...


  Stijging van de hypotheekrente komt dichterbij!

  WegwijsStijging van de hypotheekrente komt dichterbij!WegwijsWonen in een koophuis was nog nooit zo goedkoop. Maar hoe lang nog? De Europese Centrale Bank (ECB) kan wel eens voor een ommekeer gaan zorgen, zo verwachten economen. Duurdere hypotheken liggen in het verschiet. Waar ligt de bron van de...
  lees meer ...


  Grote kans op huizenmarktzeepbel in Amsterdam

  BeursduivelGrote kans op huizenmarktzeepbel in AmsterdamElsevier WeekbladDat is een stuk minder dan bijvoorbeeld Hong Kong waar iemand twintig jaar moet werken voor een vergelijkbaar oppervlakte. Volgens UBS is het in Amsterdam 'opvallend' dat inkomens sinds 2008 met de huizenprijzen zijn meegegroeid. Op korte termijn...UBS: Bubbel op huizenmarkt in zeven stedenBeursduivelalle 3 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  ’Hypotheekgarantie is veel te duur’

  Starters nemen te vaak een hypotheek zonder Nationale Hypotheekgarantie, omdat de premie voor die NHG ze te duur is.
  lees meer ...


  Minder vertrouwen woningmarkt

  Het vertrouwen in de woningmarkt is in augustus iets gedaald. De slechtere betaalbaarheid en het beperkte aanbod aan koopwoningen is daar de oorzaak van, meldt Vereniging Eigen Huis (VEH).
  lees meer ...


  Economie groeit puur door zeepbel op huizenmarkt

  'Economie groeit puur door zeepbel op huizenmarkt'NRC„De bubbel die op dit moment van de huizenmarkt wordt geblazen, zorgt voor enorme economische groei, meer dan 2 procent in 2017”, schrijft Ooms. „De groei komt dus niet voort uit structurele economische maatregelen, zoals onderwijs of innovatie, maar...
  lees meer ...


  Oververhitte woningmarkt: vraagprijs nog nooit zo vaak overboden

  RTL NieuwsOververhitte woningmarkt: vraagprijs nog nooit zo vaak overbodenRTL NieuwsIn 2017 zullen de huizenprijzen met 7,6 procent stijgen. Aan het eind van 2018 zullen deze prijzen nog eens 7 procent hoger zijn, voorspelt de Rabobank. Huizen in de prijsklasse 350 tot 500 duizend euro stijgen met 9,3 procent het hardst volgens ...'Sinds vijftien jaar wordt er niet zoveel overboden als nu' | NU - Het ...NU.nlKwart huizenkopers betaalt vraagprijs of meerHet Financieele DagbladZo oververhit is onze woningmarktDasKapital (Registratie) (Blog)Calcasaalle 16 nieuwsartikelen raquo;
  lees meer ...


  Koopwoningen bijna 8 procent duurder in juli

  Koopwoningen zijn in juli 7,6 procent duurder geworden dan een jaar eerder.
  lees meer ...


  Achtergrond: Hypotheek afsluiten zonder adviseur: goed idee of niet?

  Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadviseur. Je moet je de aanbieder er dan wel van overtuigen dat je beschikt over de juiste kennis door een kennis- en ervaringstoets te doen. Bij eenvoudige hypotheekvormen bespaar je zodoende de kosten van een adviseur uit.
  lees meer ...


  Hypotheek- rente stabiel

  Na vijf jaar gestage daling is de hypotheekrente weer iets gestabiliseerd. Sinds oktober vorig jaar schommelt het gemiddelde van nieuw afgesloten hypotheken op 2,4%, meldt De Nederlandsche Bank.
  lees meer ...


  Na jaar 2% rente op hypotheek

  Na ruim een jaar staat de belangrijkste hypotheekrente weer boven de 2%. Gemiddeld komt het tarief voor tien jaar rentevast met Nationale Hypotheekgarantie, uit op 2,01%, heeft adviesketen De Hypotheekshop berekend.
  lees meer ...


  Woningtekort wordt nijpend

  De huizenmarkt begint nu echt te lijden onder het tekort aan koopwoningen. Aan de stijging van het aantal woningverkopen is na vijftien kwartalen een einde gekomen.
  lees meer ...


  ECB-topman Draghi jaagt hypotheekmarkt op hol

  Geldverstrekkers en huizenkopers zijn op hol geslagen na signalen van de Europese Centrale Bank dat het genereuze steunprogramma voor de eurozone binnenkort wordt afgebouwd.
  lees meer ...


  Huizenprijzen stijgen voor twaalfde maand op rij

  NULLNU.nlHuizenprijzen stijgen voor twaalfde maand op rijNU.nlVergeleken met de piek die in augustus 2008 bereikt werd, zijn de huizenprijzen 18,3 procent lager. Vorige week maakte het Kadaster bekend dat er in maart 33,6 procent meer huizen verkocht zijn dan een jaar eerder. In totaal wisselden 13.393 woningen..
  lees meer ...


  Huizenprijzen in 2013 ruim 6 procent gedaald

  AD.nl . . . . Huizenprijzen in 2013 ruim 6 procent gedaald . NU.nl . . In de eerste helft van 2013 daalden de . huizenprijzen met 8 procent harder dan in de tweede helft (4 procent). Het CBS spreekt over de latste zes maanden van stabilisatie. December. De prijzen van koopwoningen zijn in december met bijna 4 procent . ... . . Huizenprijzen minder hard gedaald in decemberAD.nl . . Prijzen bestaande koopwoningen in december bijna 4 procent lager dan jaar . ... Centraal Bureau voor de Statistiek . . . . alle 6 nieuwsartikelen raquo; . .
  lees meer ...


  Cijfers NVM: huizenprijs daalt nog altijd

  nrc.nl . . . Cijfers NVM: . huizenprijs daalt nog altijd . nrc.nl . . Hukker verwacht dat er dit jaar “een generiek evenwicht” zal worden gevonden. Hij gaat ervan uit dat hij rond de zomer kan melden dat de . huizenprijzen weer voorzichtig stijgen. Het zal dit jaar volgens hem overal beter gaan, maar de mate waarin het . ... . Bekijk of de . huizenprijzen in jouw regio zijn gestegenRTL Nieuws . . Meer woningen verkocht en . huizenprijzen stijgen weerHappyNews . . . Huizenprijzen dalen verderOog TV . . Welingelichte Kringen-Trouw-De Dagelijkse Standaard (Blog) . . alle 74 nieuwsartikelen raquo; . .
  lees meer ...


  Huizenprijs Nederland in top 3 dalers Europa

  Woningen in Nederland zijn in 2012 8,7% in waarde gedaald, daarmee staat Nederland in de top 3 dalers. De huizenprijzen in Nederland zijn sinds het begin van de crisis 4 jaar geleden sterker gedaald dan het gemiddelde in de Europese Unie. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt op basis van gegevens van Eurostat.
  lees meer ...


  Huizenprijzen zakken minder hard weg

  Doordat een groot aantal huizenkopers nog in december een aankoop hebben gedaan is de daling enigzins getemperd. Vanaf januari 2013 zullen de huizenprijzen extra hard gaan dalen vanwege de maatregelen die ingevoerd worden en de effecten van de crisis die duidelijk worden. De prijzen van verkochte Nederlandse koopwoningen 160;zijn in december met 6,3% gedaald. De terugval van de prijzen is daarmee op jaarbasis opnieuw minder groot dan een maand eerder. 160; Dat komt naar voren uit cijfers van het CBS.
  lees meer ...


  NVM: Dieptepunt in woningverkopen

  De NVM, de grootste makelaarsorganisatie van Nederland, maakt donderdag naar verwachting bekend dat de huizenprijzen vorig jaar met dik 7 procent zijn gedaald.
  lees meer ...


  PvdA wil hypotheekrenteaftrek afschaffen

  Reformatorisch Dagblad . . . PvdA wil hypotheekrenteaftrek afschaffen . SpitsNieuws . . HRA afschaffen is voor de lange termijn een goed idee, de . huizenprijzen zullen dalen, wonen wordt goedkoper en de koopkracht van de burger neemt toe waardoor de economie kan groeien. Niemand heeft RECHT op een meevaller in deze tijd, heeft u die wel: . ... . PvdA wil wel afschaffing hypotheekrenteaftrekDe Stentor . . . . alle 16 nieuwsartikelen raquo; . .
  lees meer ...